28.04.2016Jaa:

Keramidit ennustavat sydänkuolemaa paremmin kuin LDL-kolesteroli

Hertta perustuu diagnostiseen menetelmään, jossa mitataan keramidimolekyylien pitoisuuksia verinäytteestä. Tämä on täysin uusi tapa ennustaa kohonnutta riskiä. Keramidien diagnostista yhteyttä sydänkuolemaan tutkittiin kolmessa itsenäisessä sepelvaltimotautitutkimuksessa: suomalaisessa Corogene, sveitsiläisessä SPUM-ACS ja norjalaisessa BECAC -tutkimuksessa. Vaikka potilasaineistot ovat eri maista, tehtiin tutkimus Suomessa ja keramidimenetelmä on suomalainen keksintö.

Alla on linkki alkuperäistutkimukseen:

Plasma ceramides predict cardiovascular death in patients with stable coronary artery disease and acute coronary syndromes beyond LDL-cholesterol

Laaksonen et al. European Heart Journal, Published online: 28 April 2016