23.04.2017Jaa:

Halaamalla hoidat myös sydäntäsi

Voiko halaus päivässä pitää lääkärin loitolla? Vastaus on kyllä siinä mielessä, että halaamisella on positiviisia vaikutuksia terveyteen.

Sen lisäksi, että halaamisesta tulee hyvä mieli, halaaminen vähentää stressiä. Lisäksi halaaminen alentaa verenpainetta ja hidastaa sydämen sykettä jännittävissä tilanteissa. On myös viitteitä, että halaaminen vahvistaisi immuunipuolustusta. Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että stressaavissa tilanteissa henkilöt, jotka saivat sosiaalista tukea ja halauksia, olivat vähemmän alttiita flunssille.

Stressi, negatiivisuus ja sosiaalinen eristäytyminen ovat terveyttä uhkaavia, merkittäviä riskitekijöitä. Yhteisöllisyys, kosketus ja läsnäolo taast torjuvat yksinäisyyttä ja lievittävät stressiä. Stressi onkin yksi sydän- ja verisuonitautien riskitekijöistä. Stressin merkitys korostuu erityisesti naisten sydäntautiriskissä.

Tällä viikolla vietetään sydänviikkoa. Sydänviikon teemana ovat halaukset. Kannustamalla ihmisiä halaamaan, tuodaan esille ihmissuhteiden ja myönteisten tunteiden vaikutus elämään ja terveyteen. Hertta on mukana halaamassa.

Ei ole väliä miten halaat, kunhan halaat!