23.05.2017Jaa:

Uusia työkaluja sepelvaltimotaudin riskinarviointiin

Lääkärimme kirjoitus Hertta-testistä toukokuun Best Practice -lehdessä.

Hertta-testi parantaa sydänkohtausriskin arviointia. Suuresta potilasmäärästä johtuen tehostetut, ennaltaehkäisevät toimenpiteet pitäisi kohdentaa potilaisiin, joilla on tavanomaista korkeampi sydäninfarktin tai koronaarikuoleman riski. Nykyiset käytössä olevat työkalut, kuten kolesterolimittaukset tai erilaiset riskilaskurit, eivät kuitenkaan tunnista riittävän hyvin niitä henkilöitä, joita riskinarvioinnilla pyritään tavoittaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä varten. Viimeisen vuoden aikana kliiniseen käyttöön tullut uusi, keramidipohjainen riskitesti on esimerkki entistä täsmällisemmästä tavasta määrittää sydänkohtausriskiä mahdollistaen osaltaan entistä paremman yksilöllisen hoidon suunnittelun ja toteuttamisen.

Lue koko artikkeli alla olevasta linkistä:

Uusia työkaluja sepelvaltimotaudin riskinarviointiin