12.05.2020Jaa:

Hertta on mukana Euroopan laajuisessa sydäntautien suurtutkimuksessa

Suomalainen Hertta-testi on keskeisessä roolissa isossa Euroopan laajuisessa sydäntautien ennaltaehkäisyhankkeessa. Euroopan Kardiologiyhdistys on luomassa yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten sydäntutkijoiden kanssa uutta hoitopolkua sydäntautien ennaltaehkäisyyn.

Tutkimukseen rekrytoidaan 12.000 sydänpotilasta ympäri Eurooppaa. Zoran kehittämällä Hertta-testillä tunnistetaan näistä kaikista korkeimman riskin sydänpotilaat, joille tehdään tehokkaampaa ennaltaehkäisyä. Hankkeen tavoitteena on parantaa sydänpotilaiden ennustetta ja elämänlaatua. Hanke on poikkeuksellinen, sillä siinä ei keskitytä ainoastaan lääkkeelliseen hoitoon vaan korkean riskin sydänpotilaita hoidetaan myös elintapavalmennuksella kuten opastetaan terveelliseen ruokavalioon ja liikunnan lisäämiseen. Elintapamuutoksilla voi saavuttaa jopa suuremman hyödyn kuin pelkästään lääkkeellisellä hoidolla.

Uutisointia hankkeesta:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006426235.html

https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/suurtutkimus-etsii-sydansairauksien-ehkaisykeinoja/

https://www.sttinfo.fi/tiedote/suomessa-alkaa-jattimainen-12-000-potilaan-tutkimus-jolla-pyritaan-ennaltaehkaisemaan-sydansairauksia?publisherId=69817897&releaseId=69875777

https://www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/Europe-to-personalise-prevention-of-second-heart-attacks