29.03.2022Jaa:

Mayo-klinikan esitys CERT-testistä

Mayo-klinikan kardiologi MD, PhD Vlad Vasile esittelee Zoran kehittämän CERT-testin, jota tarjotaan Mayossa nimellä Mi-Heart.

Kardiologi Vasile tuo esiin kuinka nykyisiä sydänriskin arviointimenetelmiä voi verrata kolikon heittoon. Tämän vuoksi on tarvetta uusille menetelmille.

Keramideihin perustuva Mi-Heart onkin oivallinen testi sydänriskin tunnistamiseen sillä se summeeraa rasva-aineenvaihdunnasta, tulehduksesta ja tromboosista aiheutuvan riskin. Toisin kuin kolesterolipohjaiset markkerit kertovat ainoastaan rasva-aineenvaihduntaan liittyvästä riskistä.

Vasile käy esityksessään läpi testin taustalla olevaa tutkimusta sekä miten testiä käytetään. Hänen mielestään testi on hyvin luotettava ja käyttökelpoinen, koska sillä voi motivoida potilasta muuttamaan elintapojaan. Testillä voi myös arvioida hoidon vaikuttavuutta riskin pienenemiseen. Testi on helppo käyttää ja tulokset ovat helposti tulkittavissa.

Koko esitys on katsottavissa osoitteessa:

https://news.mayocliniclabs.com/2022/01/03/cardiovascular-biomarkers-of-atherosclerotic-risk/